Voordelen

Water werkt ontspannend

“Ook als de uiteindelijke geboorte niet in bad plaatsvindt, zorgt het bad voor ontspanning en heeft het een pijnstillende werking.”

Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je je weeën beter op kunt vangen en er minder behoefte is aan pijnstilling, zoals een ruggenprik. De ontsluiting kan hierdoor sneller verlopen.

Voor de moeder

Je beweegt makkelijker

Het water zorgt ervoor dat bewegen een stuk makkelijker gaat. Je bent gewichtsloos, waardoor het aannemen van verschillende houdingen stukken minder zwaar is dan buiten het water en wat de bevalling bevordert.


Voor de partner

Ook prettig voor de partner

Als partner maak je en voel je jezelf nuttig door onder andere het bad op te zetten, het bad te vullen en het water op temperatuur te houden. Daarnaast kan je als partner de keuze maken mee in bad te gaan voor ondersteuning en zo direct deel uit te maken van het intieme  moment.

Voor de moeder

Kleinere kans op een knip

In veel gevallen gaat de bevalling in water wat geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. De kans op scheuren of een knip is veel kleiner.


Voor de baby

Waterbaby

Het water zorgt voor een rustiger overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.

“Mijn bad ervaring was echt geweldig! De warmte die je pijn dragelijker maakt en je voelt je echt gewichtsloos. Ik heb de hele tijd over de rand gehangen en zo de weeën weggepuft. En ik heb echt wel gemerkt dat de scherpte van de weeën eraf gaan door het warme water!”

Bevalleninwater.nl is onderdeel van Bevallingsbaden.nl