Ervaringen

De heer Buining over de waterbevalling van zijn partner

Heemstede

Toen eenmaal 10 dagen overtijd de weeën van mijn partner begonnen, het bad gevuld. 6,5 uur later was het moment dat ze genoeg ontsluiting had en kon ze beginnen met persen. Het eerste wat ze zei toen ze het bad instapte …. oh dit is fijn. Het persen heeft net iets meer dan een uur geduurd waardoor het water ook niet erg kon afkoelen.

Het moment dat onze dochter werd geboren was heel mooi, omdat de overgang zo geleidelijk ging. Het kindje heeft heel erg weinig stress ondervonden.


Familie van der Meij met zoon Marc

Katwijk

Omdat mijn ontsluiting erg snel ging, had ik al pers weeën toen ik in het bad stapte, maar het voelde als thuiskomen. Het warme water en de ruimte die ik in het bad had, maakte me zo ontspannen dat ik de uren die volgde zelfs als zeer prettig heb ervaren. Ook de aanwezige verloskundigen vonden de bevalling heel mooi en rustgevend. Uiteindelijk is de kleine niet onder water geboren, maar dankzij het bad heb ik een bijna pijnloze en totaal ontspannen bevalling gehad waar ik met een gelukkig hart op terug kijk.


Familie van Eerten-Jansen

Houten

De bevalling verliep erg voorspoedig. Het warme water maakte dat ik mijn weeën makkelijker kon opvangen. Ik heb uiteindelijk 1.5 uur in het bad gezeten voordat onze dochter werd geboren (dat is ook de ‘officiële’ tijd van de bevalling geweest – ik heb in de ‘onofficiële telling’ totaal 4 uur weeën gehad). 

We raden een badbevalling na twee fantastische bevallingen zeker aan!


Familie Kampen met zoon Bjorn

Emmeloord

Na 40 weken en 6 dagen was het zover, tegen 0:00 braken mijn vliezen. Gezien de bevalling van onze dochter snel ging, is mijn man meteen met het bad aan de slag gegaan. Rond half drie mocht ik in het bad van de verloskundige, ik had 7 cm ontsluiting. Wat was dat fijn, in het warme water werden de krachtige wordende weeën wat draaglijker. Ik vond het erg prettig om op mijn knieën over de rand te hangen. Zo is Bjorn dan ook na nog geen kwartier persen om kwart over drie geboren.


Heidi en Sander Hogendorf met dochter Lieve

Ommen

Mijn bad ervaring was echt geweldig! De warmte die je pijn dragelijker maakt en je voelt je echt gewichtsloos. Ik heb de hele tijd over de rand gehangen en zo de weeën weggepuft. En ik heb echt wel gemerkt dat de scherpte van de weeën eraf gaan door het warme water!

Ik heb gevraagd of mijn man in het water kwam, zo kwam ik met mijn rug tegen mijn man zijn buik aan, hij hield mij onder mijn boven benen vast en zo kon ik Lieve er goed uit persen. Ik zag haar onder water en Lieve kwam al snel naar boven toe en werd zo aan mij gegeven. Zo’n warm lijfje tegen mij aan en samen met mijn man konden we genieten. Toen ik uit bad ging, nadat de placenta was geboren, heeft mijn man haar aangenomen en is nog even blijven zitten met Lieve in het bad.

Mijn bevalling heeft net geen 2 uur geduurd. En achteraf had ik eerder in bad gewild omdat ik mij beter had kunnen focussen op het bad en de ruimte. 

Lieve is mijn 7e kindje maar als ik dit allemaal geweten had dan had ik zeker 6 x eerder willen bevallen in bad. Wat een ervaring en wat jammer dat het alweer voorbij is.


Familie Hiemstra

Leeuwarden

Ik heb een hele mooie badbevalling gehad. Het opvangen van de weeën in bad is heel prettig, je kunt je makkelijker ontspannen en de weeën zijn door het warme water een stuk minder pijnlijk. Het bevallingsbad was lekker ruim waardoor ik er bijna languit in kon liggen. Dat maakt het gemakkelijk om een comfortabele houding te vinden.

Bevallen in bad kan ik iedereen aanraden. Het is weliswaar iets meer werk dan bevallen op het droge, maar ik vind dat dat erbij hoort als je iets bijzonders wilt maken van de geboorte. Je kunt het maar een keer doen!


Fam Hamacher met dochter Fleur

– Kerkrade

Onze mooie dochter Fleur is in bad geboren. Wat een mooie ervaring was dit! Door het water kon ik zo goed ontspannen dat de bevalling erg snel verliep. Het makkelijk kunnen hangen over de rand en ruimte genoeg hebben om te kunnen hangen/zitten/liggen zoals ik het prettig vond.

Fleur werd weliswaar snel geboren, maar door het warme water was ze erg rustig en heel tevreden.


Fam Escano met zoon Sunny

Haarlem

Onze Sunny heeft de overgang als prettig ervaren, want hij reageerde erg kalm in het water (nu nog steeds). Bevallen in bad raad ik alle zwangeren aan.


Fam Harrison met dochter Elise

Amsterdam

Bij ongeveer 5cm ontsluiting ben ik het bad ingegaan en heb dit als zeer prettig ervaren. Het was mijn tweede kindje en heb het idee dat ik de weeën beter op kon vangen dan bij de eerste (thuisbevalling op bed). Alle geleverde spullen waren nieuw en dat gaf mij een veilig gevoel.

Elise kwam onderwater ter wereld en heeft nog een paar tellen ‘gezwommen’. Dit was een mooie en rustige start voor ons meisje.

Bevalleninwater.nl is onderdeel van Bevallingsbaden.nl